Onze initiatieven

Onze initiatieven

We bieden met onze eigen initiatieven ruimte voor mensen om zich te ontwikkelen en hun talenten te ontplooien

Beeldengalerij Het Depot in Wageningen

Beeldengalerij Het Depot is een museaal podium voor de hedendaagse beeldhouwkunst en stelt daarbij de ontplooiingskansen van de kunstenaar centraal: van mensen voor mensen. De collectie beelden bestaat uit torsen en fragmenten van het menselijk lichaam. De diverse tentoonstellingen zijn verdeeld over drie locaties, die verbonden zijn door twee prachtige arboreta. Bij Het Depot sluiten kunst, natuur en architectuur naadloos op elkaar aan. 

 

www.hetdepot.nl

Het Orgelpark in Amsterdam

Het Orgelpark is het internationale concertpodium in Amsterdam voor organisten, componisten en andere kunstenaars. Het programma van het Orgelpark is toonaangevend en vernieuwend, uitgevoerd door topmusici. Regelmatig is het Orgelpark een werkplaats voor jong talent van Nederlandse en buitenlandse conservatoria. Verder worden er masterclasses en symposia georganiseerd en opdrachten gegeven voor nieuwe composities. Het Orgelpark is gehuisvest in de prachtig gerestaureerde monumentale Parkkerk aan de rand van het Vondelpark. 

 

www.orgelpark.nl

De Leidse Salon in Leiden

De Leidse Salon is een nieuw podium voor kamermuziek op een bijzondere historische plek. Er worden niet-alledaagse concerten op topniveau uitgevoerd door beroemde musici die hun sporen hebben verdiend, maar ook door aanstormend jong talent. De concerten worden uitgevoerd in de mooiste zaal van het geheel gerestaureerde Weeshuis aan de Hooglandse Kerkgracht in Leiden. De intieme Leithenzaal biedt plaats aan maximaal 100 bezoekers. Na de concerten is er gelegenheid wat na te praten en van gedachten te wisselen.

 

www.leidsesalon.nl

Het Weeshuis in Leiden

Het Weeshuis in Leiden is de thuisbasis van Stichting Utopa. Deze bijzondere locatie huisvest diverse initiatieven op het gebied van mens en maatschappij, met speciale aandacht voor de ontplooiingskansen van kinderen. Zo zijn in het Weeshuis diverse kinderrechtenorganisaties gehuisvest. Publiek kan het Weeshuis bezoeken in het kader van onze tentoonstelling De Wezen Spreken of voor een rondleiding door de Regentenkamer. Basisschoolklassen kunnen zich op de vaste tentoonstelling Wees een Wees! een beeld vormen van het dagelijkse leven van kinderen van vroeger in het Weeshuis. Sinds begin 2022 wordt het Weeshuis verrijkt met de klanken van de Leidse Salon. 

 

www.utopa-weeshuis.nl

de Idealenfabriek in Leiden en Wageningen

De Idealenfabriek stelt wisselende thema’s aan de orde die voortkomen uit utopische idealen. Dit deden we tussen 2019 en 2022 met onze gesprekken, ons tijdschrift Andersland, en bijbehorende opnamen die als podcast te beluisteren zijn. We willen niet alleen via de Idealenfabriek praten over maatschappelijke problemen, maar ook meer doen om deze te verhelpen. Gezamenlijk kunnen we de samenleving een beetje beter maken! (Op dit moment vinden er geen activiteiten plaats van de Idealenfabriek.)

 

www.idealenfabriek.nl