Over ons

Onze samenleving legt zwaar de nadruk op bepaalde waarden, maar plaatst daardoor andere in de schaduw. Stichting Utopa levert een bijdrage aan het compenseren van deze onevenwichtigheden. Dit doen we met onze eigen initiatieven én door het steunen van andere projecten. Zo dragen we bij aan een samenleving waar ruimte is voor de ontwikkeling van ieder mens. 

 


Lees meer over onze visie

Stichting Utopa
De mensen achter stichting utopa

De mensen achter Stichting Utopa

Anneloes Dijkman

Directeur

Mail

Lisa van Deursen-Favier

Facility manager

Mail

Edith Wolvers

Educatie

Mail

Dick Guijt

Financiële administratie

Carolien Koster

Vormgever

Mail

Mara Lindenbergh

Communicatiemedewerker

Mail

Minke Voorn

Event manager

Mail

Onze Initiatieven

Onze Initiatieven


“Ik kan iedereen aanraden een deel van zijn bezit, of dat nu een groot of een klein deel is, weg te geven.”

Loek Dijkman

De oprichters van Utopa

In onze samenleving is er een groeiende ongelijkheid, in kansen en bezit, met desastreuze gevolgen. Voor ons is en was het allerbelangrijkste het verwezenlijken van een ideaal, een iets betere wereld. Het proberen onze samenleving te verbeteren is alleen al de moeite waard. We hoeven niet altijd bij de pakken neer te zitten. Utopische dromen geven hoop. Hoop op een betere toekomst. Een betere toekomst voor onszelf, voor onze kinderen en voor onze aarde. 

 

Met Stichting Utopa zetten we ons in om dromen te verwezenlijken voor mensen in de samenleving die niet vanzelfsprekend kansen krijgen, of voor diegenen met een functie die door de maatschappij als niet meer zo belangrijk wordt ervaren. Des te meer daar dikwijls na enige tijd blijkt dat het oordeel van die samenleving toch niet zo weloverwogen was.

 

Loek Dijkman en Sylvia de Munck 

Oprichters Stichting Utopa